25.kolo

Slovan Belá - FK Humenné

2:0(1:0)

Zostava:Maliňák-Kudravý,Dunaj,Karľa P,Prislupčak,Holovka,

Šimon,Vajda D,Hreha,Lojan A,Čižmár(Gnip D,Haburaj Š,Vajda J)

Góly:Čižmár R,Lojan A.

Hosťom išlo o záchranu a nám o odčinenenie výkonu v Čiernom.Dopadlo to pre nás dobre a to zásluhou zodpovedného výkonu hlavne v obrane a využitím šancí,čo nám robilo predtým problémy.

Hostia začali šancou pri ktorej nás hneď v úvode podržal Maliňák,ktorý na dvakrát zlikvidoval šance hostí.Naši odpovedali strelou Hrehu,ktorá skončila nad.Potom hra upadla a ďalšia akcia ,ktorá zaváňala gólom prišla v 20 min.keď po hlavičke Hrehu R.Čižmár pálil z voleja do nôh brankára.Potom prišiel priamy kop Holovku a strela Kudravého nad.V 27 min.však Šalata z hranice šestnástky pohrozil no Maliňák vyrazil.V 33 min.prišla gólová hlavička Čižmára po priamom kope Holovku.38.min Tono Lojan nad a na druhej strane Gabák brvno po tiahlej strele.

Druhý polčas začal opatrne a prvú šancu mal Holovka,ktorého strela z uhla skončila na brvne.Potom Kudravý napálil z vnútra šestnástky do nôh brankára.Hostia odpovedali pekným volejom Gabáka,ktorý skončil tesne vedľa.V 75.min pekne potiahol Kudravý no jeho center Karľa nedočiahol.V 83 min Kudravý nedokázal usmerniť prihrávku Čižmára,ale všetko napravil  Tono Lojan keď predviedol slalom medzi hosťujúcou obranou a popri brankárovi upokojil naše mužstvo(2:0).V závere ešte Čižmár a D.Gnip mali šancu ,ale gól už nepadol.

Hlas trénera:" FK má svoju kvalitu. Aj keď sa nachádza na spodných priečkach, ešte nerezignoval a bojuje o udržanie v súťaži. Nečakal nás teda ľahký zápas, o ktorom sa už aj čo-to " šuškalo ".Chlapci však podali zodpovedný výkon. V obrane sme súperovi veľa nedovolili, v niektorých momentoch pri nás stála aj šťastena. V ofenzíve sme si vytvorili dostatok príležitosti, škoda, že druhý gól ktorý nás upokojil prišiel až v samom závere. Ale sólo A.Lojana z polovice ihriska stálo zato.Strelecky sa prebudil R. Čižmár, ktorý pripravil aj niekoľko šancí pre spoluhráčov.Chlapci sa rehabilitovali za výkon v Čiernom a dúfam, že v zostávajúcich stretnutiach potešia hrou i výsledkami."
M.Kovaľ